2011. szeptember 27., kedd

Shawcross, William: Erzsébet, az anyakirálynő - Jelenlegi ára: 2 965 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Erzsébet, az anyakirálynőA könyv listaára: 3490 Ft. Leírás:
Elizabeth Angela Marguerite Bowes Lyon (1900-2002), Lord és Lady Glamis kilencedik gyermeke egyidős volt a huszadik századdal, sőt túl is élte azt. Maga a név nekünk magyaroknak valószínűleg nem sokat mond, ha azonban úgy fogalmazunk, hogy Erzsébet anyakirálynő, akkor már képben vagyunk. VI. György brit király felesége, a jelenleg uralkodó II. Erzsébet édesanyja a nemrég Oscar-díjas filmben is bemutatott és könyvben is megjelent A király beszéde (201103189) egyik mellékszereplője volt, ezúttal azonban külön kötet foglalkozik vele, mely az anyakirálynő hivatalos, vagyis az uralkodóház által jóváhagyott életrajza. A szerző részletesen ír a skót nemesi családból származó főhőse gyermek- és fiatalkoráról, tanulmányairól és korai szerelmeiről, s bemutatja azt az utat, mely az 1923-as lánykéréshez vezetett (Elizabeth az első lánykérést még elutasította, s csak másodszorra mondott igent). Mint yorki hercegnő, hamar népszerűvé vált, ez írországi és afrikai körútjuk során is megmutatkozott. A fordulópont 1937-ben következett be életükben: lemondott a trónról VII. Edward, hirtelen férje került a trónra, és Erzsébet rengeteget tett azért, hogy Albert (immár VI. György néven) Nagy-Britannia hőn szeretett királya legyen. Olvashatunk arról, hogyan segítette a háttérből meglehetősen gátlásos férjét, hogy teljesíteni tudja feladatát. Az igazi elismerést és megbecsülést azonban a második világháború alatti bátor helytállásukkal érdekelték ki, amikor beszédeikkel és személyes látogatásokkal tartották a lelket az emberekben. A szerző részletesen ír arról, hogy viselte meg Erzsébetet férje 1952-ben bekövetkezett halála, s azt, hogy az özvegy királyné sokáig nem találta helyét, feladatát. Miután II. Erzsébetből királynő lett, anyja felvette az anyakirálynő címet, s vált az ország talán legnépszerűbb uralkodóházi tagjává. A szerző számos forrást, így Erzsébet levelezését és naplóit, valamint a kortársak visszaemlékezéseit is feldolgozva mutatja be ezt a páratlan életutat. Széles körben ajánlható kötet. ISBN: 978-963-689-467-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 965 Ft

Az aukció vége: 2011-09-28 16:29
. Shawcross, William: Erzsébet, az anyakirálynő - Jelenlegi ára: 2 965 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése